Proiect: Sistem - identitate locală




Titlul proiectului: Sistem modern și inovativ constituit dintr-un spațiu modern de valorificare a identității locale în zona pescăreasca Brăila
Beneficiar: Biblioteca Județeană “Panait Istrati” Brăila
Valoarea totală a proiectului: 364.953,21 lei
Valoarea finantarii nerambursabile: 364.953,21 lei
Perioada de implementare: decembrie 2019 - decembrie 2020
Obiectivele proiectului: 
Obiectivul general al proiectului a vizat conștientizarea și educarea întregii comunități brăilene în vederea conservării identității locale și a promovării potențialului zonei de pescuit brăilene prin intermediul unei diseminări selective a informațiilor pe suport hârtie alături de promovarea lecturii în zonele verzi majore ale municipiului Brăila.
Obiectivul specific 1- Realizarea unui sistem modern și inovativ constituit dintr-un spațiu modern de valorificare a identității locale în zona pescăreasca Brăila
Obiectivul specific 2 - Asigurarea funcționalității spațiului de valorificare a identității locale
Obiectivul specific 3 - Mentenanța spațiului de valorificare a tradițiilor locale
Obiectivul specific 4 - Promovarea spațiului de valorificare a tradițiilor locale
Rezultatele proiectului: 
  • realizarea și amplasarea în două locații din municipiul Brăila, aflate în principalele zone verzi ale orașului: Parcul Monument și faleza Dunării, a unor sisteme moderne si inovative constituite dintr-un spațiu modern de valorificare a identității locale în zona pescăreasca Brăila.
Aceste spații funcționează fără o supraveghere directă și au o capacitate de a distribui informații pe materiale tipărite, practic 7 zile din 7, 24 de ore pe zi. Prin amplasarea acestor sisteme moderne si inovative, Biblioteca Județeană “Panait Istrati” Brăila va oferi servicii de informare a comunității locale într-un mod inedit și modern, pentru ca localnicii să cunoască mai bine tradițiile zonei Brăilei, și pentru a-i atrage în egală măsura către lectură și literatură. Sistemele moderne și inovative se adresează și turiștilor care doresc să afle mai multe informații despre spațiul brăilean.
  • editarea, tehnoredactarea și tipărirea mai multor tipuri de materiale promoționale pe suport hârtie: hărți, seturi de hărți cu material documentar însoțitor, hărți cu trasee culturale, hărți cu bălțile pentru pescuit sportiv din județ și cu teritoriul FLAG Brăila, etc. pentru asigurarea funcționalității spațiilor de valorificare a identității locale.
 
  • achiziționarea un număr de 600 volume din producția națională de publicații pentru dotarea stațiilor dar și etichete RFID UHF pentru asigurarea circuitului de documente în cadrul punctelor de informare.
 
  • menținerea locurilor de muncă.